Elke stad heeft zijn eigen verhaal.

Dit is een uniek proces waarbij de kaart tot leven komt. De verhoudingen in de kaart worden geheel overgenomen en de zichtbare onderdelen zo veel als mogelijk naar 3D omgezet. Alle missende gevels kunnen gereconstrueerd worden, op basis van de zichtbare gevels. Zo ontstaat er een betrouwbaar deel en een gereconstrueerd deel welke samen een complete visualisatie vormt.

Door dit proces ontstaat er een beter waarneembare kaart waarbij herkenning een nog grotere factor van de beleving wordt.

Het 3d model kan vervolgens toegepast worden in animatie, onderzoeksapplicatie of in een app met GPS waarbij men op locatie een directe vergelijking kunnen maken met de historische kaart in 3d en de huidige toestand.

Ook kan er een gidsfunctie aan toegevoegd worden zodat op locatie een verhaal gevolgd kan worden.

Productie

Alle onderdelen van deze producties, de 3d omzetting, het maken van animaties en software worden in eigen huis gemaakt.

De eerste productie was Groningen volgens Haubois, voor het Verleden Van Groningen, in 2009. Sindsdien zijn Leiden, Leeuwarden, Vollenhove en Schiedam gevolgd, waarbij de focus verschoof van animatie op DVD naar interactie op App met GPS en vertoningen via virtual reality.

Beleving

Naar animatie kun je kijken en luisteren, met GPS kun je vergelijken, met virtual reality kun je er midden in staan en je voortbewegen.

Dit betekent beleving voor individu, groep, thuis, buiten of op een tentoonstelling, alles op maat gemaakt.